Sådan vælger du en brugt bil

Det kan være en udfordring at finde en brugt bil, der både er i god stand og har det rigtige udstyr. Du kan selvfølgelig bare købe en Ford Kuga brugt, så er du sikker på, at du får et ordentligt køretøj. Men for andre, er der mange ting, du skal tage højde for, når du vælger en brugt bil. Her får du en række gode råd til, hvad du skal tænke over, når du køber brugt bil.

Kør en testtur i den bil, du overvejer at købe

Det er en god idé at køre en testtur i den bil, du overvejer at købe. På den måde kan du få en fornemmelse af, hvordan bilen kører, og om den er behagelig at køre i. Testkørselen kan også være med til at afsløre eventuelle fejl og mangler. Du skal huske at teste bilen på forskellige veje. Her tænker vi både landevej, men særdeles også motorvej, da uforudsete fejl ofte vil vise sig ved høje hastigheder.

Kig på bilen

Det er altid en god idé at kigge på bilen, før du køber den. Her tjekker du, om der er buler og skrammer i lakken. Det kan være tegn på tidligere uheld. Du skal også kigge på dækkenes slidbånd, det kan være med til at give dig et fingerpeg om, hvor meget bilen er kørt. Også selve lakken på bilen kan give dig et fingerpeg. Er det nogen steder, hvor lakken er slidt, kan det være tegn på, at bilen er omlakeret på det sted.

Tjek indvendige fejl og mangler

Hvis du skal købe en brugt bil, skal du også huske at tjekke, om der er indvendige fejl og mangler. Her tænker vi på, om der er ridser og buler i kabinen, og om der er ting, der ikke virker. Du skal også huske at tjekke de forskellige sikkerhedssystemer såsom airbags og selepuder.

Tjek bilens historik

Det er en god idé at tjekke bilens historik, inden du køber den. På den måde kan du få et overblik over, hvilke skader og fejl, bilen har haft. Det kan give dig et fingerpeg om, hvor meget vedligehold bilen har behov for, og hvor stor en udgift, den kan blive.

Tal med en mekaniker

Det kan være en god idé at tale med en mekaniker, inden du køber brugt bil. På den måde kan du få en professionel vurdering af bilens stand og eventuelle skader og fejl.

Relaterede